مشخصات کارت گرافیک ای ام دی Radeon RX 5700 XT
کارت گرافیک ای ام دی Radeon RX 5700 XT کارت بر روی فرآیند 7 نانومتری و بر اساس پردازنده گرافیکی Navi 10 ساخته شده و در نوع Navi 10 XT از DirectX 12.0 پشتیبانی می کند. پردازنده گرافیکی Navi 10 یک تراشه با اندازه متوسط و مساحت 251 میلی متر مربع و 10،300 میلیون ترانزیستور است. 8 گیگابایت حافظه GDDR6 روی کارت قرار داده شده که با استفاده از رابط حافظه 256 بیتی متصل می شوند. GPU با فرکانس 1605 مگاهرتز کار می کند ، که می تواند تا 1905 مگاهرتز تقویت شود ، حافظه با سرعت 1750 مگاهرتز در حال کار است. Radeon به عنوان یک کارت حافظه دوتایی ، قدرت را از کانکتورهای قدرت 1x 6-pin + 1x 8-pin استفاده می کند و قدرت آن حداکثر 225 وات است که به خوبی می تواند کار کند. خروجی های نمایش در این کارت گرافیک AMD شامل : 1x HDMI ، 3x DisplayPort است و با استفاده از رابط PCI-Express 4.0 x16 به بقیه سیستم ها متصل می شود. این محصول در ابعاد 115.7×266.74میلیمتر و با وزن 1196 گرم در بازار قطعات کامپیوتر عرضه می گردد.
نقد و بررسی
پردازنده گرافیکی تنها از یک فن برای جذب هوا و دفع حرارت استفاده میکند که موجب استاندارد بودن ابعاد آن برای قرارگیری بر روی هر نوع سیستم گیمینگ، ایستگاه کاری، سیستمهای محاسباتی و سرور با ابعاد استاندارد میشود. AMD برای خنککننده اصلی این پردازنده از یک صفحه فلزی با طراحی دقیق برای دربرگیری قطعات روی بُرد استفاده کرده است. همچنین محفظه خارجی کارت نیز از فلز ساختهشده تا علاوه بر بهبود عملکرد خنک کردن، حس یک محصول باکیفیت را به کاربر القا کند. طول ابعاد تقریبی این کارت 272میلی متر می باشد که با جعبه ی 320*160 میلی متری عرضه می گردد. کارتهای AMD توانستند در زمینهی رندرهای مربوط به رهگیری پرتو، کارتهای گرافیک نسل جدید سری GTX 10 انویدیا را شکست دهند. در نتایج حاصل از آزمایشهای انجامشده توسط رسانهی WCCFTech، کارت گرافیک RX 5700 XT توانسته است بنچمارک Neon Noir کرایتک را در وضوح 1440p با نرخ میانگین ۴۹ فریمبرثانیه اجرا کند. در ضمن این کارت گرافیک، دارای صدک (Percentile) نود و نهم معادل ۲۸ فریمبرثانیه است؛ منظور از صدک نود و نهم، این است که هنگام نمایش دمو، ۹۹ درصد فریمها بهتر از صدک نود و نهم اجرا میشوند. نکته مهم این کالا مارک اصلی آن است.
و در اخر
در واقع کارت گرافیک یکی از مهم ترین بخش ها برای پردازش کارهای گرافیکی نظیر بازی های کامپیوتری، انجام محاسبات پیچیده ریاضی و حتی طراحی انیمیشن های دوبعدی و سه بعدی است. مهم ترین ویژگی برای خرید یک کارت گرافیک، نوع پردازنده آن است. هر پردازنده گرافیکی یک مدل مخصوص به خود دارد که با یکسری عدد و حروف نشان داده می شود و در واقع این اعداد بیانگر سری یا رده پردازنده هستند. هر مدل پارامترهای فرعی نیز دارد که شامل: تعداد هسته ها، فرکانس پردازشی و معماری است. فرق پردازنده با کارت گرافیک در این است که، پردازنده یا CPU از چند هسته جهت پردازش ساخته شده است در حالی که کارت گرافیک یا GPU دارای هزاران هسته پردازشی است. خریداران کارت گرافیک روز به روز بیشتر و سخت افزار عرضه شده نیز روز به روز قوی تر می شوند. پردازنده گرافیکی از نقاط اصلی سخت افزار برای افرادی است که نیاز به یک دستگاه قدرتمند در زمینه گرافیک باشد.طراحان، مهندسین، گرافیست ها، ادیتور ها و از همه گروه ها مهمتر گیمرها نیازمند یک پردازنده گرافیکی مجزا و قوی هستند که از پس نیازهایشان به راحتی بر بیاید.