لپ تاپ 15 اینچی ام اس آی مدل GE62 6QF Apache Pro HOS Laser Print – A
شرکت اماسآی (msi) از آن دست تولیدکنندههای لپتاپی است که در مورد محصولات مخصوص بازیاش وسواس خاصی دارد. این موضوع را تنها با نگاه کردن به محصولات این شرکت هم میتوان فهمید و در نگاه اول هم مشخص میشود که برای ساخته شدنشان دقت و زمان زیادی صرف شدهاست. موضوع تنها سختافزار مورد استفاده نیست، بلکه تغییرات کوچکی همچون انتقال کلید ویندوز به سمت راست است که مانع از فشردن ناخواستهی این کلید به جای کلید Ctrl میشود. سری لپتای G62E اماسآی در چهار مدل 6QD و 6QF و 2QD و 2QF تولید شده که در مشخصات فنی و برخی جزییات کوچک ساختاری با هم فرق دارند. مدل GE62 6QF مثال بارزی است برای تلاشهایی که این شرکت برای خوبتر کردن کامپیوترهای بازیاش انجام میدهد. این مدل قرار نیست لپتاپ آنچنان وحشتناکی باشد و تنها میخواهد با سختافزاری قابل قبول، نسبت به سایر لپتاپها برای خود کمی برتری ایجاد کند.
ساختار
تمام بدنهی لپتاپ GE62 6QF HoS از آلومینیوم ساخته شده و استفاده از این آلومینیوم، کیفیت خوبی به بدنه لپتاپ دادهاست. تمام بدنه با کاراکترهای بازی محبوب Heroes of Storm پر شده تا از هفت فرسخی هم بتوان فهمید که این لپتاپ مخصوص بازی است. استفاده از بازی HoS به عنوان منبع الهام در طراحی این لپتاپ ایده جالبی بوده است و البته در محبوب کردن لپتاپ نقش مهمی دارد. در قسمت میانی پشت مانیتور، لوگوی اژدهای MSI که روی یک سپر قرمز قرار گرفته جای دارد و در زمان روشن شدن لپتاپ، روشن میشود. لولای نمایشگر در دو طرف بدنه قرار گرفته و میتواند نمایشگر را به خوبی در زوایای مورد نظر کاربر نگه دارد.
بدنهی لپتاپ GE62 نه تنها در قسمت بیرونی که حتی در قسمت داخلی هم از آلومینوم ساخته شدهاست. ممکن است استفاده از آلومینیوم، کمی زیبایی به محصول ببخشد و آنرا باکیفیتتر جلوه دهد، اما استفاده از فلزی مثل آلومینیوم یک سمت منفی هم دارد و آن اینکه این فلز گرما را به خوبی انتقال میدهد. به محض اینکه فضای داخلی کمی گرم شود – که البته آنقدرها هم طول نمیکشد – لپتاپ کاربر خود را از قضیه مطلع میکند و با زبان بیزبانی اعلام میکند که شدیدا در حال فعالیت است! در قسمت پشت بدنه، دو دریچه برای خروج هوای گرم و تهویه در نظر گرفته شده که هوای داغ از آن به بیرون بدنه هدایت و هوای داخل خنک میشود. مکان قرارگیری دریچهها مناسب است و با انتقال هوای گرم به سمت پشت بدنه، محیط کار مناسبی برای لپتاپ فراهم میآورد. لپتاپهای مخصوص بازی قرار است از لحاظ ظاهری صاحبشان را از سایرین متمایز کنند و خب، GE62 ها میتوانند تا حدودی این کار را انجام دهند.
سختافزار
پردازندهی Core i7-6700HQ که یکی از برترین پردازندههای سری اسکایلیک (Skylake) اینتل است، نقش قلب تپندهی لپتاپ را ایفا میکند. اسکایلیک ها که نسل ششم پردازندههای اینتل هستند، از پایداری عملکرد و بهینگی مصرف انرژی خوبی برخوردار هستند. فرکانس مبنای پردازندهی چهار هستهای این لپتاپ 2.6 گیگاهرتز است که در حالت ارتقایافته (Boost) میتواند تا 3.5 گیگاهرتز افزایش پیدا کند. این پردازنده تقریبا همتراز یک Core i7-4720HQ است و میتواند با در اختیار داشتن کارت گرافیک GTX 970M بازیها را در رزولوشن قابل قبولی اجرا کند. ترکیب یک پردازندهی چهارهستهای با 16 گیگابایت رم، 128 گیگابایت حافظهی M.2 و یک ترابایت هارددیسک، تضمین میکند که تحت هر شرایطی میتوان عملکردی روان و پیوستهای را از لپتاپ دریافت کرد. هستهی گرافیکی مجتمع شده درون پردازندهی اصلی هم قادر است در پردازش وظایف سبک کمکحال لپتاپ باشد.
کارت گرافیک GeForce GTX 970M در این لپتاپ به خدمت گرفته شدهاست. فرکانس هستهی کارت بین 924 تا 1250مگاهرتز متغیر است. 3 گیگابایت حافظهی گرافیکی اختصاصی هم برای کارت گرافیک در نظر گرفته شدهاست. این گرافیک برای بازیهای معمولی که نیاز به گرافیک آنچنانی ندارند مناسب است. مثلا در بازی The Witcher 3 تنها در برخی صحنههای شلوغ شاهد افت فریم شدید هستیم؛ اما مثلا نمیتوان Bioshock Infinite روی آن نصب و بازی کرد. بنابراین اگر به دنبال اجرای بازیهای پرمیوم و گرافیکی سنگین نیستید، با این کارت گرافیک مشکلی در اجرای بازیها نخواهید داشت.
128 گیگابایت حافظهی SSD به کار رفته درون لپتاپ از عملکردی بسیار خوبی در بخش نوشتن اطلاعات برخوردار است. اما در قسمت خواندن دادهها نسبت به نوشتن خیلی کندتر است. این حافظه برای استفاده سیستم عامل و سریع بوت شدن کامپیوتر جوابگو است و میتوان برنامههای پرکاربرد را از روی آن اجرا کرد. اما در کنار این حافظه، یک ترابایت هارددیسک معمولی هم برای نصب برنامههای بزرگتر و ذخیرهی فایلهای بزرکتر درون لپتاپ گنجانده شدهاست. مسلم است که گیمرها ترجیح دهند حافظهی SSD بیشتری داشتهباشند. به هر حال 128 گیگابایت SSD روزی پر میشود.
مطمئنا یکی از نقاط قوت این محصول، نمایشگر آن است. نمایشگری از نوع IPS با صفحهی مات که دقت فول اچدی دارد. شدت روشنایی مانیتور نسبتا بالا است و در حد 300 کاندلا بر مترمربع است و با استفاده از آن حتی زیر آفتاب هم میتوان تصویر مانیتور را دید. به دلیل IPS بودن نمایشگر، زاویهی دید بالا هم یکی از بدیهیترین مشخصاتی است که میتوانیم انتظارش را داشتهباشیم. ممکن است فکر کنید که نمایشگر فول اچدی دیگر قدیمی شدهاست و استفاده از آن در یک لپتاپ امروزی هیچ توجیهی ندارد. ولی خب همیشه بیشتر بودن یک چیز به معنای بهتر بودن آن نیست. همه چیز نمایشگر خوب است و زوایهی دید بسیار بالایی دارد. حتی نمیتوانید تغییر رنگ را احساس کنید. چه از این نمایشگر برای بازی کردن استفاده کنید و چه برای انجام عادیترین کارهای روزمره، تصویری زیبا و چشمنواز تحویل خواهید گرفت. همه چیز در نهایت جزییات نشان داده میشود و خواندن متن به سادگی انجام میشود. میزان روشنایی در تمام قسمتهای نمایشگر یکسان است و هیچ نشتی نوری به چشم نمیخورد. مشکی به نمایش درآمده از غلظت خوبی برخوردار است و برای تماشای فیلم و انجام بازی ایدهآل است.
کیبورد به کار رفته در این لپتاپ ساخت شرکت Steelseries است. این کیبورد در حد استاندارد کیبوردهای مخصوص بازی است و به نور پسزمینه مجهز شدهاست. نور پسزمینهی کیبورد در رنگهای مختلف قابل تنظیم است و حتی میتوان انیمیشنهای گوناگونی را برای رنگهای آن در نظر گرفت. این قابلیت و امکان کنترل دقیق نور پسزمینه، حس خوبی از کیفیت را به مصرفکننده انتقال میدهد. بدنه مخصوصا در قسمت تاچپد، حتی در حالت عادی و غیر فشارکاری هم گرم میشود. از آنجا که هارددیسک دقیقا زیر تاچپد قرار گرفته و متاسفانه حالتی به عنوان Sleep برایش تعریف نشده، گرم شدن لپتاپ را با گوشت و پوستتان حس خواهید کرد. در حالت Load کاری شدید، 50 درجه سانتیگراد کمترین دمایی است که میتوانید از جای جای بدنهی لپتاپ اندازه بگیرید. در حالت عادی صدای آنچنانی از فن لپتاپ شنیده نمیشود. اما زمانی که یک بازی را اجرا میکنید، صدای فنها به وضوح بیشتر میشود و به راحتی میتوان صدای خنککننده را شنید؛ البته این صدا آنقدرها زیاد نمیشود که اذیت کند و آزاردهنده شود.
کیبورد استیلسریز لپتاپ، واقعا دوستداشتنی است. قبول داریم که در استفادههای روزمره به دلیل جابجا شدن کلید ویندوز به سمت راست Spacebar کمی با سردرگمی مواجه میشویم، اما در حین بازی کردن، این که کلید ویندوز زیر کلیدهای WASD قرار ندارد فوقالعاده خوب است. اما مکان کلیدهای جهتدار واقعا افتضاح است و اصلا نمیتوان تشخیص داد کدام کلید زیر انگشت قرار گرفتهاست. این کلیدها با کلیدهای شمارهدار مخلوط شدهاند و مشخص نیست چرا چنین فاجعهای اتفاق افتادهاست. عرض کلیدهای شمارهدار Numpad از حالت استاندارد کمتر است و خیلی کوچک ساخته شدهاند. ممکن است در ابتدای کار، راجع به همهی این موارد گلایه داشتهباشید و نق بزنید که چرا کیبورد اینطوری است. اما زمانی که وارد محیط بازی میشوید همهچیز تغییر میکند و متوجه میشوید همهی این تغییرها به دلیلی اعمال شدهاند. کلیدهای کیبورد با وجود اینکه از نوع جزیرهای هستند، اما میزان زیادی فرو میروند که برای یک کیبورد جزیرهای کمی زیاد است. با این وجود در بازههای طولانی بازی هم احساس خستگی در ناحیهی انگشتان نخواهید داشت. تنها ناراحتی که احساس خواهید کرد، داغ شدن مچ دستتان در محل استراحت پایین کیبورد است!
اسپیکرهای به کار رفته در لپتاپ از فناوری صدای Nahimic Sound Technology استفاده میکند و به کمک آن، صدای 360 درجه را به صورت مجازی ارایه میدهد. با وجود اینکه این حالت برای استفاده به همراه هدفون طراحی شدهاست، حتی در حالتی که از هدفون استفاده نمیکنید هم روی پخش صدا تاثیرگذار است.
پورتهای ارتباطی
همانند تمام لپتاپهای میانرده، GE62 6QF به چندین پورت ارتباطی مجهز شدهاست، اما در این بخش حرف چندانی برای گفتن وجود ندارد و همهچیز کاملا عادی است. دو پورت USB 3.0 در سمت چپ لپتاپ وجود دارد که از مدل 2QF به این مدل راه پیدا کردهاند. در آن مدل، سه پورت USB 3.0 داشت که در جریان انتقال به 6QF یک پورت به USB Type-C ارتقا پیدا کردهاست. برای پورت USB Type-C از یک کنترلر مجزای AS Media استفاده شدهاست که سرعت انتقال 10 گیگابیت بر ثانیه را به همراه میآورد. در این بخش تغییر آنچنانی را شاهد نیستیم و تنها کمی بر تنوع پورتها افزوده شدهاست. بین پورتها فاصلهی خوبی ایجاد شدهاست تا در استفادهی همزمان از این پورتها با مشکلی مواجه نشوید. یک پورت LAN گیگابیتی، دو عدد جک 3.5 میلیمتری، یک پورت مینی دیسپلیپورت (mini DP) و یک پورت HDMI در این بخش وجود دارد. پورتهای مینی دیسپلیپورت و HDMI این قابلیت را دارند که با استفاده از قابلیت Matrix Display دو خروجی همزمان با کیفیت 4K را در اختیار مصرفکننده قرار دهند تا بتواند نمایشگر لپتاپ را Extend کند و ادامهی نمایشگر لپتاپ را به نمایشگرهای دیگر انتقال دهد. کارت شبکهی LAN از نوع Killer است و نیازی به گفتن نیست که کیفیت بالایی دارد. کارت شبکهی بیسیم هم از نوع استاندارد 802.11ac است.
در سمت راست بدنه، یک کارتخوان حافظهی SD تعبیه شدهاست که در حد یک کارتخوان USB 2.0 کارایی دارد و حداکثری سرعتی که میتوان با آن به دست آورد، 30 مگابایت بر ثانیه است. چنین سرعتی واقعا کم است و از لپتاپی در این بازهی قیمتی، بیشتر از اینها انتظار میرود. به علاوه یک پورت USB 2.0 هم دارد. وجود درایو DVD-RW هنوز هم در این دوره و زمانه قابل گیر دادن نیست و کار خود را به درستی انجام میدهد.
مصرف انرژی و نظر نهایی
مصرف باتری لپتاپ GE62 6QF از خیلی از لپتاپهای همرده بیشتر است و شما را شگفتزده خواهد کرد. حتی مدلهای قبلیتر همین سازنده از همین سری هم که از سختافزار قدرتمندتر و نمایشگر پرمصرفتری استفاده میکردند عمر باتری بهتری داشتند. وقتی به حالت Load برسیم وضع بدتر هم میشود! جالب است که حتی مدلهای قدیمیتر که از پردازندههای سری Haswell استفاده میکردند هم عمر باتری بهتری داشتند. عمر باتری لپتاپ نسبتا کم است. در حالت گشت و گذار در اینترنت چیزی در حدود 2 ساعت و نیم دوام میآورد و در تستهای فشار هم نهایتا به یک ساعت میرسد. از بحث باتری و شارژدهی که بگذریم، در این لپتاپ همهچیز مربوط به بازی و بازیکنندهها است و برای بازی کردن طراحی شدهاست. استفاده از کیبورد استیلسریز، اسپیکرهای Dynaudio و البته گرافیک Nvidia GTX 970M در کنار پردازندهی قوی Core i7 و 16 گیگابایت رم DDR4 ترکیب جالبی را در لپتاپ GE62 6QF به وجود آوردهاند