نقد و بررسی کارت گرافیک ای ام دی Radeon
کارت گرافیک ای ام دی 16 گیگابایت Radeon RX 6900 XT GDDR6 یکی از بهترین تولیدات شرکت AMD است که مبتنی بر معماری 7 نانومتری RDNA 2 طراحی شده و دارای 5120 هسته استریم می باشد. این کارت گرافیک از 16 گیگابایت حافظه اختصاصی GDDR6 با باس حافظه 256 بیتی بهره برده و از رابط نسل چهارم PCI Express نیز پشتیبانی می کند. کارت گرافیک AMD مدل Radeon RX 6900 XT به دو درگاه خروجی تصویر DisplayPort 1.4، یک درگاه HDMI و یک درگاه USB 3.0 از نوع Type C مجهز شده که امکان اتصال به 4 نمایشگر با حداکثر رزولوشن 3840×2160 پیکسل را دارد. میزان توان مصرفی کارت گرافیک برابر با 300 وات و توان مصرفی پشنهادی پاور حداقل 850 وات می باشد.
قدرت بالا مناسب ماینینگ
کارت گرافیک Radeon AMD RX 6900 XT 16GB با هشت ریت بالایی که دارد مناسب ماینینگ نیز می باشد. این نسخه از کارت گرافیک، 11 درصد قوی تر از نسل قبلی خود یعنی 6800 است. همچنین از رقیب های این پردازنده، کارت گرافیک سری RTX شرکت NVIDIA مدل های 3080 و 3090 می باشد که به دلیل پایین تر بودن قیمت و بالاتر بودن هشت ریت کارت گرافیک، خرید آن منطقی تر می باشد. همچنین اورکلاک 3/22 گیگاهرتز برای RX 6900 XT ثبت شده است، یعنی بیشتر از فرکانس کارت گرافیک پرچمدار سری Nvidia GeForce RTX 3000 که RTX 3090 توانست در بهترین حالت به فرکانس 3015 مگاهرتز برسد. اگر کاربر گیمینگ هستید و جز افرادی هستید که کارهای گرافیک سنگین انجام میدهید. با عرضه کارت گرافیک RX 6900 XT توسط شرکت ای ام دی، شرکت تولید کننده کارت گرافیک از جمله ایسوس نیز دست به کار شده و مدل های مخصوص خود را به بازار معرفی کردند. کارت گرافیک ASUS جزو مدل های معتبر و پرطرفدار در جهان است.
کلام اخر
کارت گرافیک های متنوع و زیادی در بازار وجود دارد، ولی قطعا شما به دنبال یک کارت گرافیک با بهترین قیمت و بالاترین قدرت مناسب با نیاز و بودجه خود هستید. در واقع کارت گرافیک یکی از مهم ترین بخش ها برای پردازش کارهای گرافیکی نظیر بازی های کامپیوتری، انجام محاسبات پیچیده ریاضی و حتی طراحی انیمیشن های دوبعدی و سه بعدی است. مهم ترین ویژگی برای خرید یک کارت گرافیک، نوع پردازنده آن است. هر پردازنده گرافیکی یک مدل مخصوص به خود دارد که با یکسری عدد و حروف نشان داده می شود و در واقع این اعداد بیانگر سری یا رده پردازنده هستند. هر مدل پارامترهای فرعی نیز دارد که شامل: تعداد هسته ها، فرکانس پردازشی و معماری است. فرق پردازنده با کارت گرافیک در این است که، پردازنده یا CPU از چند هسته جهت پردازش ساخته شده است در حالی که کارت گرافیک یا GPU دارای هزاران هسته پردازشی است. خرید کارت گرافیک روز به روز بیشتر و سخت افزار عرضه شده نیز روز به روز قوی تر می شوند. پردازنده گرافیکی از نقاط اصلی سخت افزار برای افرادی است که نیاز به یک دستگاه قدرتمند در زمینه گرافیک باشد.طراحان، مهندسین، گرافیست ها، ادیتور ها و از همه گروه ها مهمتر گیمرها نیازمند یک پردازنده گرافیکی مجزا و قوی هستند که از پس نیازهایشان به راحتی بر بیاید.